• Σχετικα με το blog
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Οι αρθρογραφοι του artville
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

artville.

  • Home
  • Films/Tv
  • Λογοτεχνια
  • Μουσικη
  • Θεατρο
  • Lifestyle
  • Wellness
  • Φιλολογικα
  • Μικρες Ιστοριες
You are here: Home / Lifestyle / 2022: Ο απολογισμός μίας χρονιάς που φεύγει

2022: Ο απολογισμός μίας χρονιάς που φεύγει

19/12/2022

  • Author
  • Recent Posts
Δανάη Καρδαρά
Είμαι φιλόλογος, δημιουργός του artville και αγαπώ τη συγγραφή. Μου αρέσει να γράφω ιστορίες, άρθρα και αφιερώματα πάνω στη λογοτεχνία, την ευζωία, το θέατρο και το σινεμά.
Latest posts by Δανάη Καρδαρά (see all)
  • Emily in Paris – 3ος κύκλος. Γιατί το παρακολουθούμε ακόμα; - 19/01/2023
  • “Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing” – Όταν ο Μάθιου Πέρι αποφάσισε να γράψει την ιστορία του - 17/01/2023
  • Βιβλιοκριτική: Αρχίζει με εμάς – Colleen Hoover - 05/01/2023

Το 2022 φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του και οι περισσότεροι ήδη βρισκόμαστε σε παροξυσμό προετοιμασιών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Στολισμοί, δώρα, γλυκά, μαγειρέματα είναι μόνο κάποια από αυτά που κάνουμε για να «μπούμε» στο πνεύμα των γιορτών και να ξεχαστούμε, έστω και προσωρινά, από τα προβλήματά μας και την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Άραγε, πόσα από αυτά τα κάνουμε μηχανικά και πόσα επειδή πραγματικά το θέλουμε; Ορισμένες φορές είναι λες και πράττουμε σαν κοπάδι, δίχως ιδιαίτερη σκέψη, επηρεασμένοι από τον καταιγισμό διαφημίσεων, προωθήσεων και εντυπωσιακών φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, ακόμα και τα Χριστούγεννα φαίνεται να «χωράνε» σε κουτάκια: το δέντρο που πρέπει να είναι εντυπωσιακό, τα στολίδια που πρέπει να είναι πολλά, ο φωτισμός που επιβάλλεται να είναι επιβλητικός, τα δώρα που οφείλουν να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως έτσι χάνεται το νόημα της γιορτής, μα ίσως και να το έχουμε συνηθίσει πια – τόσο πολύ που δεν το παρατηρούμε και άρα, δεν μας ενοχλεί.

Ο απολογισμός της χρονιάς που τελειώνει, βρίσκεται κι αυτός στο πρόγραμμα – όπως, εξάλλου, συμβαίνει και με τους στόχους που αφορούν την νέα χρονιά. Τι αφορά όμως η αποτίμηση της χρονιάς; Είναι δυνατόν να αφορά πολλά και διαφορετικά πράγματα. Τις περισσότερες φορές, αναλογιζόμαστε το σημείο που βρισκόμαστε στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή, καθώς και τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Ακόμα, σε περίπτωση που είχαμε θέσει κάποιους στόχους κατά την αρχή της χρονιάς, είναι σύνηθες να κάνουμε την αποτίμησή τους στο τέλος της για να διαπιστώσουμε τι λειτούργησε και τι όχι. Ας μην ξεχνάμε πως ο απολογισμός δεν είναι μόνο για εκείνα που έγιναν, αλλά και για όσα δεν πραγματοποιήθηκαν.

small Christmas decorative bottles with Christmas trees in them

Τι μένει όμως τελικά από μία χρονιά που φεύγει; Αν καταφέρουμε να δούμε πέρα από τον εαυτό και τον μικρόκοσμό μας, θα αντιληφθούμε ότι το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά με το ξέσπασμα του πολέμου, την οικονομική δυσχέρεια, τη βία που ολοένα φαίνεται να αυξάνεται και φυσικά, την πανδημία που συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της στις ζωές όλων μας.

Μένουν, ακόμα, οι άνθρωποι που βρίσκονται ή κάνουν απλώς ένα πέρασμα στη ζωή μας. Αυτοί που στάθηκαν δίπλα μας σε όμορφες και δύσκολες στιγμές, εκείνοι που μας επηρέασαν θετικά ή αρνητικά με τα λόγια και τις πράξεις τους, καθώς κι εκείνοι με τους οποίους χαθήκαμε. Χαθήκαμε, άραγε, οριστικά ή αξίζει να επιχειρήσουμε την επανασύνδεση με κάποιους από αυτούς; Μένουν, επίσης, οι στιγμές που μας στιγμάτισαν και υπήρξαν καθοριστικές, έχοντας είτε θετικό είτε αρνητικό αντίκτυπο. Τα γέλια, τα κλάματα, τα ταξίδια, οι δεσμοί και οι αποχωρισμοί, καθώς και όλα εκείνα που μπορεί να κάναμε για να ωφελήσουμε, μα και για να βλάψουμε τον εαυτό μας.

Στο τέλος, ωστόσο, επικρατεί μόνο ένα: η ελπίδα πως η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη απ’την προηγούμενη. Εξάλλου, η ελπίδα είναι εκείνο το συναίσθημα, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, που μας σώζει από την τρέλα και την απελπισία. Είναι, πάνω απ’όλα, μία πολύτιμη συνοδοιπόρος που μας βοηθά να αντεπεξερχόμαστε στις κακοτοπιές και τις δυσκολίες της ζωής.

Ό,τι και να συνέβη το 2022, δεν είναι πια παρά ένα ακόμα κεφάλαιο που φτάνει στο τέλος του και είναι έτοιμο να κλείσει. Κρατώ απ’αυτό πολύτιμα μαθήματα, σημαντικές στιγμές και αναμνήσεις και ετοιμάζομαι να υποδεχτώ την νέα χρονιά με «ανοιχτή» καρδιά και φυσικά, με την ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά.

Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • More
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)
  • Click to share on Reddit (Opens in new window)
  • Click to share on Tumblr (Opens in new window)
Lifestyle

You might also enjoy

Τα αγαπημενα του Οκτωβριου
Τα αγαπημένα του Απριλίου
6 κυριακάτικες συνήθειες που θα βελτιώσουν την εβδομάδα σας
Previous: 6 τρόποι για να αποφύγετε τη μελαγχολία της Κυριακής
Next: Το έθιμο της βασιλόπιτας

Leave a Reply Cancel reply

el Greek
ar Arabiczh-CN Chinese (Simplified)nl Dutchen Englishfr Frenchde Germanel Greekit Italianpt Portugueseru Russianes Spanish

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Films/Tv
  • Θεατρο
  • Λογοτεχνια
  • Μικρες Ιστοριες
  • Μουσικη
  • Φιλολογικα
  • βιβλια
  • Lifestyle
  • Wellness
About Me

ΣΧΕΤΙΚΑ Μ'ΕΜΕΝΑ

Καλώς ήρθες στο artville! Είμαι η Δανάη και δημιούργησα αυτό το blog με μεράκι, ώστε να μοιραστώ μαζί σου όσα μ'ενδιαφέρουν, με συγκινούν, με προβληματίζουν. Στο artville θα ανακαλύψεις συμβουλές, αφιερώματα και άρθρα πάνω σε ζητήματα τέχνης, αλλά και ζωής.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

  • 15,851

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή για να ενημερώνεστε για τα καινούρια άρθρα, τα εκτυπώσιμα και ό,τι άλλο συμβαίνει στον κόσμο του artville!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέντε καλλιτέχνες στο φάσμα του Αυτισμού
    Πέντε καλλιτέχνες στο φάσμα του Αυτισμού
  • Το Δωρο
    Το Δωρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  • Emily in Paris – 3ος κύκλος. Γιατί το παρακολουθούμε ακόμα;
  • “Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing” – Όταν ο Μάθιου Πέρι αποφάσισε να γράψει την ιστορία του
  • Βιβλιοκριτική: Αρχίζει με εμάς – Colleen Hoover
  • Το έθιμο της βασιλόπιτας
  • 2022: Ο απολογισμός μίας χρονιάς που φεύγει
Greek Women Bloggers

FACEBOOK PAGE

FACEBOOK PAGE

danae.krd

🌻𝕗𝕠𝕦𝕟𝕕𝕖𝕣: 𝕒𝕣𝕥𝕧𝕚𝕝𝕝𝕖𝕓𝕝𝕠𝕘.𝕔𝕠𝕞
✨ɪɴꜰᴘ
💻ᴄᴏɴᴛᴇɴᴛ ᴡʀɪᴛᴇʀ
🌈ʙᴀ ɢʀᴇᴇᴋ ᴘʜɪʟᴏʟᴏɢʏ
🎓ᴍᴀ ᴄʀᴇᴀᴛɪᴠᴇ ᴡʀɪᴛɪɴɢ
❣️ᴄᴏɴꜱᴛᴀɴᴛʟʏ ʟᴇᴀʀɴɪɴɢ

Danae Kardara
Καλημέρα! 😍 Τι ανέβηκε αυτ Καλημέρα! 😍

Τι ανέβηκε αυτή την εβδομάδα στο artvilleblog.com❓

➡️ Ο 3ος κύκλος της δημοφιλούς σειράς 'Emily In Paris' έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα του Netflix στις 21 Δεκεμβρίου. Παρακολούθησα και τα 10 επεισόδια και γράφω για τη νέα σεζόν στο πιο πρόσφατο άρθρο του blog. 🇫🇷

➡️ Έπειτα από χρόνια δημοσιευματων και φημών, ο Matthew Perry αποφάσισε να γράψει την αυτοβιογραφία του. Περιγράφει με ειλικρίνεια και χωρίς υπεκφυγές τη μάχη του με τις εξαρτήσεις, τις επαγγελματικές του επιτυχίες, τις σχέσεις του κι εκείνα για τα οποία μετανιώνει. Μπορείτε να δείτε τη βιβλιοκριτική μου στο artvilleblog.com!

Καλό Σαββατοκύριακο! ✨❤️

➡️www.artvilleblog.com⬅️

.
.
.
.
.
.

#greekblogger #greekblog #blogger #blog #writing #greek #blogpost #emilyinparis #matthewperry #books #bookstagram #instavivlio #bookreview
Refuel your soul because it's a long ride ✨ . . Refuel your soul because it's a long ride ✨
.
.
.
.
.
.

#selfie #photooftheday #thursday #sunnyday #inspirationalquotes
At my favorite place 😍 . . . . . . #photoofthe At my favorite place 😍
.
.
.
.
.
.

#photooftheday #photography #picoftheday #travelphotography #thessaloniki #skg #skgstories #tbt #throwback #sunset
New year, new planner 😍 Another year going with New year, new planner 😍 Another year going with @tinelityplanner and I wouldn't have it any other way 💕 Happy and creative 2023 🎉
.
.
.
.
.
.

#happynewyear #2023 #planner #planning #journaling #photooftheday #photography #picoftheday #greekblogger #greek
✨December dump post✨ I did spend Christmas be ✨December dump post✨

I did spend Christmas being sick with some kind of cold, but you know, I spent almost half of December on a trip in Massachusetts, so I don't mind. 🎄 Ready for the new year 😍
.
.
.
.
.
.
.

#photooftheday #photography #picoftheday #newyear #december #tbt #throwback #boston #travelgram #greekblogger #massachusetts
Boston Public Library gave me Hogwarts vibes ✨ . Boston Public Library gave me Hogwarts vibes ✨
.
.
.
.
.
.

#tbt #throwback #boston #hp #hogwarts #travelphotography #travelgram #library #aesthetic
A little Boston appreciation post 😍. A lovely c A little Boston appreciation post 😍. A lovely city. Can't wait to visit again! ❤️
.
.
.
.
.
.
.

#throwback #tbt #boston #travelgram #travelphotography #usa #boston #christmas
Hi, Boston ❤️ . . . . . . #photooftheday #pho Hi, Boston ❤️
.
.
.
.
.
.

#photooftheday #photography #picoftheday #travelphotography #travelgram #boston #december
Load More Follow on Instagram
Design by SkyandStars.co
Back Top

Copyright © 2023. Artville

Go to mobile version
 

Loading Comments...