Site icon artville.

Emily in Paris – 3ος κύκλος. Γιατί το παρακολουθούμε ακόμα;

Advertisements

Ο 3ος κύκλος της δημοφιλούς και πολυσυζητημένης σειράς του Netflix έκανε την πρεμιέρα του στην πλατφόρμα στις 21 Δεκεμβρίου και αποτελείται, όπως πάντα, από 10 επεισόδια. Παρακολούθησα τη σεζόν λίγες μέρες μετά τη κυκλοφορία της και την ολοκλήρωσα μέσα σε λίγες μέρες. 

Ο 2ος κύκλος της σειράς με είχε απογοητεύσει και είχα γράψει γι’αυτό. Περίμενα πως ο 3ος κύκλος θα ήταν ανώτερος και κάπως διαφορετικός, δεδομένου ότι η σειρά είχε προ πολλού ανανεωθεί για 3η και για 4η σεζόν, αλλά κάτι τέτοιο δυστυχώς δε συνέβη. 

Ο προηγούμενος κύκλος ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο cliffhanger: Θα μείνει η Emily στο Παρίσι ή θα επιστρέψει στο Σικάγο και την παλιά της ζωή; Το δίλημμα αυτό λαμβάνει τέλος ήδη στο πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου με την Emily να αποφασίζει φυσικά να παραμείνει στο Παρίσι και να συνεχίσει τη σχέση της με τον Alfie, παρόλο που εκείνος θα δεχτεί μια θέση στο Λονδίνο και θα φύγει σύντομα. Παράλληλα, η Sylvie προχωρά σε ένα νέο και τολμηρό επαγγελματικό εγχείρημα, η Mindy βρίσκει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, η Camille και η Emily προσπαθούν να διατηρήσουν την ιδιόρρυθμη φιλία τους και η χημεία ανάμεσα στην τελευταία και τον Gabriel παραμένει δυνατή. 

Πολλά είναι εκείνα που δε βγάζουν νόημα σ’αυτό τον κύκλο, όπως ακριβώς συνέβη και στον προηγούμενο. Και σ’αυτή τη σεζόν, ο τρόπος ζωής της Emily δε συνάδει σε καμία των περιπτώσεων με τον μισθό της. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο σπίτι που μένει, τα σύνολα που φοράει, τα events που παρευρίσκεται. Ακόμα, τα προβλήματα των χαρακτήρων είναι επιφανειακά και επιλύονται μέσα σ’ένα επεισόδιο. Η ανεργία της Emily διαρκεί μόνο μία μέρα, η εξ αποστάσεως σχέση της με τον Alfie δεν υφίσταται, αφού ο τελευταίος βρίσκει δουλειά στο Παρίσι έπειτα από μία και μόνο συζήτηση που κάνει με έναν επιχειρηματία, ενώ και οι όποιες παρεξηγήσεις μεταξύ των ηρώων λύνονται εύκολα και αναίμακτα με μία συζήτηση και μία αγκαλιά. Επίσης, η στερεοτυπική παρουσίαση Αμερικανών και Γάλλων κουράζει πια, αφού δείχνει μία έλλειψη προσπάθειας και ευρηματικότητας εκ μέρους των σεναριογράφων και το ερωτικό τρίγωνο Emily-Gabriel-Camille που συνεχίζεται για 3η χρονιά γίνεται πλέον εκνευριστικό. Θα καταλήξει κάπου;

Φυσικά, δεν χρειάζεται να παρακολουθούμε μια σειρά για τον ρεαλισμό της. Ούτε τα “Φιλαράκια” ήταν ρεαλιστικά και όλοι γνωρίζουμε την επιτυχία της σειράς. Η εποχή, ωστόσο, είναι διαφορετική και από τη στιγμή που διανύουμε μία τόσο δύσκολη χρονιά σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, η πραγματικότητα του Emily in Paris αναπόφευκτα μας ξενίζει. Επιπλέον, αν το σενάριο ήταν πιο καλοδουλεμένο και η πλοκή περισσότερο ενδιαφέρουσα, ίσως αυτά να ήταν στοιχεία που θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε.

Φυσικά, θα ήταν άδικο να μην αναφερθούν και τα θετικά στοιχεία της σεζόν. Τα σύνολα των γυναικείων χαρακτήρων παραμένουν εντυπωσιακά, η Emily γίνεται επιτέλους αποδεκτή στο Παρίσι, τουλάχιστον επαγγελματικά, και το cliffhanger του 3ου κύκλου είναι σαφώς πιο ενδιαφέρον από του 2ου. Η σειρά θα συνεχιστεί σίγουρα για μία ακόμα σεζόν, επομένως… ίδωμεν. 

Exit mobile version