Site icon artville.

6 σειρές που μπορείς να δεις αυτή τη στιγμή στο Netflix

6-seires-pou-mporeis-na-deis-auti-ti-stigmi-sto-netflix
Advertisements

Το Netflix ‘n’ chill καλά κρατεί με την πλατφόρμα να αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της ψυχαγωγίας μας. Εξάλλου, είναι μία από τις λίγες streaming πλατφόρμες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και ο χειμώνας ευνοεί την παραμονή στο σπίτι με σειρές και ταινίες.

Στο σημερινό άρθρο, σας προτείνω 6 σειρές, με κάποιες από αυτές να μην είναι και τόσο γνωστές, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη στιγμή στο Netflix.

1. Unbreakable Kimmy Schmidt

Το Unbreakable Kimmy Schmidt είναι μία κωμική σειρά καταστάσεων με έξυπνο χιούμορ και σουρεαλιστικές, σε ορισμένες περιπτώσεις, σκηνές που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στη χώρα μας. Ο κεντρικός χαρακτήρας είναι η 29χρονη Kimmy Schmidt, η οποία διασώζεται μαζί με άλλες 3 γυναίκες από ένα υπόγειο καταφύγιο στο Durnsville της Ιντιάνα ύστερα από 15 χρόνια κράτησης. H Kimmy και οι υπόλοιπες γυναίκες κρατούνταν από έναν απατεώνα αιδεσιμότατο που τις είχε πείσει πως είχε έρθει η Συντέλεια, με εκείνους να είναι οι μοναδικοί επιζώντες.

Οι άλλες τρεις γυναίκες αποφασίζουν να γυρίσουν στην Ιντιάνα, αλλά η Kimmy δε θέλει να τις ακολουθήσει  στον τόπο καταγωγής της, ώστε να μη την αντιμετωπίζουν για πάντα ως θύμα. Έτσι, παίρνει την απόφαση να μείνει στην Νέα Υόρκη και να ξεκινήσει τη ζωή της απ’την αρχή. Είναι, βέβαια, πολλά αυτά που έχει να κάνει, αφού πρέπει να βρει ένα σπίτι, μία δουλειά και φίλους. Επίσης, ο τρόπος που σκέφτεται, μπαίνει μερικές φορές εμπόδιο στα σχέδιά της, αφού συχνά συμπεριφέρεται σαν έφηβη και δεν έχει ιδέα για τις τεχνολογικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Είναι μία σειρά που βασίζεται σε ένα απολύτως τραγικό θέμα, αλλά ο τρόπος που το διαχειρίζονται οι σεναριογράφος δεν είναι άβολος. Το πολύτιμο μάθημα της σειράς; Αν μπορείς να αντέξεις κάτι για 10 δευτερόλεπτα τη φορά, τότε θα είσαι εντάξει.

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται το 2015 και ολοκληρώθηκε το 2019 μετά από 4 κύκλους. Πρωταγωνιστούν οι Ellie Kemper την οποία ίσως να γνωρίζετε από το The Office, όπου ερμήνευσε την Erin. Παίζουν, επίσης, οι Jane Krakowski, Tituss Burgess και Carol Kane.

2. Καλά Κορίτσια/Good Girls

Τα Καλά Κορίτσια είναι μία αμερικανική κωμωδία με στοιχεία δράματος κι εγκλήματος. Τον Ιούνιο του 2021, το NBC αποφάσισε την ακύρωση της σειράς, παρά το γεγονός ότι ένα μήνα νωρίτερα είχε ανανεωθεί για τον τελευταίο κύκλο της, γεγονός που απογοήτευσε τους θαυμαστές της. Το κοινό περίμενε πως το Netflix θα επενέβαινε για να σώσει την κατάσταση, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Η υπόθεση ακολουθεί τρεις νοικοκυρές από το Michigan που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, με τις δύο από αυτές, την Beth και την Mae, να είναι αδερφές. Οι τρεις γυναίκες, έχοντας κουραστεί από τις οικονομικές δυσκολίες κι από το γεγονός ότι δεν έχουν ευκαιρίες στη ζωή, αποφασίζουν να ληστέψουν ένα σούπερ-μάρκετ. Τελικά, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και το σούπερ-μάρκετ δε λειτουργεί παρά σαν βιτρίνα. Έτσι, μία εγκληματική ομάδα προσεγγίζει τις γυναίκες και τότε ξεκινούν οι πραγματικές τους περιπέτειες – όλα αυτά σε συνδυασμό με οικογενειακά μυστικά, δυσκολίες, χρέη και εγκλήματα.

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται το 2018 και ολοκληρώθηκε τελικά το 2021 μετά από 4 κύκλους. Είναι μία σειρά που αξίζει να παρακολουθήσετε παρά το άδοξο τέλος της.

Πρωταγωνιστούν οι Christina Hendrics, Retta και Mae Whitman.

3. The Bold Type

Το Bold Type είναι μία αμερικανική κομεντί που απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες. Το σενάριό της είναι εμπνευσμένο από τη ζωή και την καριέρα της Joanna Coles, της πρώην αρχισυντάκτριας του Cosmopolitan, που διετέλεσε και εκτελεστική παραγωγός της σειράς.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τρεις γυναίκες που βρίσκονται κοντά στα 30: τη Jane Sloan, την Kat Edison και τη Sutton Brady. Οι τρεις τους είναι κολλητές, ζουν στην Νέα Υόρκη και δουλεύουν στο περιοδικό Scarlet – ένα έντυπο παγκοσμίου φήμης που απευθύνεται σε γυναίκες. Αρχισυντάκτρια του περιοδικού είναι η δυναμική Jacqueline Carlyle. Η Jane δουλεύει ως αρθρογράφος, η Kat ως υπεύθυνη μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η Sutton ξεκινά ως βοηθός μ’ένα έντονο ενδιαφέρον για τη μόδα. Η σειρά παρακολουθεί τις ρομαντικές ιστορίες των γυναικών, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καριέρα τους.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα το 2017 και ολοκληρώθηκε το 2021. Αποτελείται από 5 κύκλους, ωστόσο αυτή τη στιγμή στο Netflix είναι διαθέσιμοι οι 4.

Πρωταγωνιστούν οι Katie Stevens, Aisha Dee, Meghann Fahy, Sam Page και Melora Hardin.

4. Suits

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε μία σειρά με πολλούς κύκλους και πολλά επεισόδια, τότε το Suits είναι η κατάλληλη επιλογή. Είναι μία αμερικανική σειρά νομικού δράματος που διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στη νομική εταιρεία Pearson Hardman.

Η σειρά ακολουθεί τον Mike Ross που χρησιμοποιεί την φωτογραφική του μνήμη για να πετύχει επαγγελματικά δουλεύοντας για τον επιτυχημένο Harvey Specter, παρά το γεγονός ότι παράτησε το κολλέγιο και δεν φοίτησε ποτέ σε Νομική Σχολή. Παράλληλα, βλέπουμε τον νευρωτικό δικηγόρο Louis Litt, τη φιλόδοξη Rachel Jane, αλλά κι ακόμα περισσότερους χαρακτήρες.

Το Suits προβλήθηκε από το 2011 ως το 2019 και αποτελείται από 9 κύκλους.

Πρωταγωνιστούν οι Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle και Katherine Heigl.

5. Snowpiercer

Ίσως να γνωρίζετε ήδη τα ομώνυμα graphics novels ή την ταινία, ωστόσο ακόμα κι αν δε τα γνωρίζετε, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σειρά χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού δεν αποτελεί prequel ή συνέχειά τους. Το Snowpiercer είναι μία αμερικανική μεταποκαλυπτική σειρά με στοιχεία θρίλερ και διαδραματίζεται στο ομώνυμο τρένο που δε σταματά να ταξιδεύει ποτέ.

Συγκεκριμένα, η πλοκή αφορά τους επιβάτες του Snowpiercer, ενός τεράστιου τρένου που κινείται αιωνίως σε κύκλους με τους εναπομείναντες επτά χρόνια μετά την μετατροπή της γης σε ένα παγωμένο, μη βιώσιμο πλανήτη. Η σειρά επικεντρώνεται στις κοινωνικές ανισότητες, τη δυσκολία επιβίωσης και την αδικία που συναντάται ανάμεσα στους επιβάτες του τραίνου.

Η σειρά ξεκίνησε το 2020 και μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί 3 κύκλοι. Ο 4ος κύκλος θα είναι ο τελευταίος, ωστόσο είναι ακόμα άγνωστο από ποιο κανάλι θα προβληθεί.

Πρωταγωνιστούν οι Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Lena Hall και Sean Bean.

6. The Queen’s Gambit

To Queen’s Gambit είναι μία σειρά με μόλις 7 επεισόδια που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Walter Tevis που δημοσιεύθηκε το 1983. Είναι από τις σειρές που μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και μέσα σ’ένα Σαββατοκύριακο.

Η υπόθεση αφορά τον φανταστικό χαρακτήρα της Beth Harmon. Πρόκειται για μία νεαρή σκακίστρια που ανέρχεται στην κορυφή του σκακιστικού κόσμου, ενώ αντιμετωπίζει έντονες δυσκολίες λόγω της εξάρτησής της από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Η σειρά κυκλοφόρησε το 2020 από το Netflix και κέρδισε εξαιρετικές εντυπώσεις σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας έτυχε εξαιρετικών κριτικών. Το Queen’s Gambit κατάφερε, ακόμα, να κερδίσει πολλά βραβεία.

Πρωταγωνιστούν οι Anya Taylor-Joy, Bill Camp και Moses Ingram.

Αυτές ήταν οι σημερινές μου προτάσεις σε περίπτωση που δεν ξέρετε ποια σειρά να δείτε αυτό τον καιρό στο Netflix. Ελπίζω να σας άρεσαν και φυσικά, αν τις έχετε δει, μη ξεχάσετε να αφήσετε τα σχόλιά σας και να μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας!

Exit mobile version