Site icon artville.

6 κυριακάτικες συνήθειες που θα βελτιώσουν την εβδομάδα σας

Advertisements

Οι Κυριακές είναι για πολλούς η ωραιότερη μέρα της εβδομάδας. Για τους περισσότερους αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για διασκέδαση και ξεκούραση, ενώ εκμεταλλεύονται τον ελεύθερο χρόνο τους για να δουν την οικογένεια και τους φίλους τους ή απλώς για να κάνουν ό,τι τους ευχαριστεί.

Παρόλα αυτά, η Κυριακή είναι μία μέρα με πολλές δυνατότητες και γι’αυτό θα μπορούσε να μην περιοριστεί μόνο σε όσα προαναφέρθηκαν. Αντιθέτως, εάν συνειδητοποιήσουμε πως με λίγη οργάνωση και προετοιμασία τις Κυριακές, μπορούμε να βελτιώσουμε την πορεία όλης της εβδομάδας που ακολουθεί, τότε η καθημερινότητά μας αδιαμφισβήτητα θα καλυτερεύσει.

Στο σημερινό άρθρο, θα μιλήσουμε για 6 τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις Κυριακές μας και να βελτιώσουμε έτσι τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.  

1. Οργάνωσε την εβδομάδα που έρχεται!

Marissa Grootes – Unsplash

Φυσικά δεν είναι δυνατόν να οργανώσουμε το 100% της επερχόμενης εβδομάδας, ωστόσο αν έχουμε περίπου κατά νου όσα πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες, καλό είναι τα σημειώσουμε και να σκεφτούμε ποιες μέρες θα βόλευε καλύτερα να γίνουν. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για σημαντικά ραντεβού που μπορεί να έχουμε, για κλήσεις που πρέπει να πραγματοποιήσουμε και για e-mail που θα χρειαστεί να στείλουμε.

Μία εκ των προτέρων οργάνωση της εβδομάδας βοηθά οπωσδήποτε να οργανώσουμε καλύτερα τον χρόνο μας, να μη ξεχάσουμε σημαντικές προθεσμίες, ημερομηνίες και συναντήσεις, ενώ μας γλυτώνει και από το περιττό άγχος του να ξεχάσουμε κάτι που έχουμε να κάνουμε. Οι τρόποι οργάνωσης είναι βέβαια πολλοί – ηλεκτρονικοί και μη κι έτσι, μη διστάσετε να επιλέξετε ό,τι δουλεύει καλύτερα για εσάς.

2. Πάρε λίγο χρόνο για να συλλογιστείς όσα έγιναν ή δεν έγιναν…

Αυτό συνδέεται εν μέρει με το πρώτο. Πάρτε λίγο χρόνο, ελέγξτε το ημερολόγιό σας, εφόσον κρατάτε σημειώσεις σ’αυτό, ή απλά σκεφτείτε πως πήγε η προηγούμενη εβδομάδα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να ασχοληθείτε με τις προηγούμενες μέρες αποκλειστικά σε ό,τι αφορά την οργάνωσή της ή να το επεκτείνετε και σε ζητήματα που αφορούν τη διάθεση ή τις συνήθειες σας. Το ζήτημα είναι να αντιληφθείτε τι λειτούργησε και τι όχι, τι δεν πήγε καλά και τι πήγε καλύτερα απ’όσο περιμένατε, τι δεν προλάβατε να κάνετε, ώστε να το κανονίσετε ίσως την επερχόμενη εβδομάδα.

Είναι γεγονός ότι με τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, συχνά χανόμαστε στις σκέψεις μας ή απλώς «χάνουμε την μπάλα», καθυστερώντας πράγματα που πολλές φορές θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν σε σύντομο διάστημα. Γι’αυτό και είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε πότε-πότε ουσιαστικά, όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες. Από την άλλη, αν κάτι αξιοσημείωτο συνέβη σε σχέση, για παράδειγμα,  με τη διάθεσή μας, καλό είναι να σκεφτούμε τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό.

3. Ξεκαθάρισε τα e-mail σου!

Christiann Koepke – Unsplash

Ανοίγετε ποτέ e-mail και στη συνέχεια ξεχνάτε να τα απαντήσετε; Περνάνε μέρες χωρίς να ελέγξετε τα μηνύματά σας, με αποτέλεσμα αυτά να συσσωρεύονται; Αν ναι, η Κυριακή είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να κάνετε αυτό το απαραίτητο, για τη σημερινή εποχή,  ξεκαθάρισμα.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να απαντήσετε σε μηνύματα, να τα διαβάσετε και να διαγράψετε ό,τι δεν σας χρειάζεται. Έτσι, η Δευτέρα θα σας βρει με άδειο e-mail, χωρίς να χρειαστεί να βρείτε άκρη ανάμεσα στην πληθώρα ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

4. Καθάρισε και τακτοποίησε τον χώρο σου!

Δεν εννοώ βέβαια να περάσετε όλη την ημέρα σας κάνοντας φασίνα, αλλά ακόμα και κάποια μικροπράγματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η Κυριακή είναι μία καλή ευκαιρία να τακτοποιήσετε τα ρούχα σας, να ξεκαθαρίσετε την αλληλογραφία σας, να κάνετε κάποιες δουλειές που δεν προλάβατε μέσα στην εβδομάδα που προηγήθηκε και φυσικά να οργανώσετε τους χώρους που χρησιμοποιείτε περισσότερο.

Κατά αυτό τον τρόπο, είναι βέβαιο ότι η εβδομάδα σας θα ξεκινήσει περισσότερο ομαλά και θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας.

5. Έλεγξε τον τραπεζικό σου λογαριασμό

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αφιερώστε λίγο χρόνο για να δείτε τα έξοδα που κάνατε μέσα στην εβδομάδα. Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι όλα πάνε καλά με τις κινήσεις των λογαριασμών και των καρτών σας. Έτσι, θα έχετε μια ιδέα για το πόσα ξοδεύετε και θα βεβαιωθείτε ότι δεν ξοδεύετε παραπάνω από όσα ίσως θα έπρεπε κι από την άλλη θα είστε σε θέση να δείτε ότι όλα πάνε καλά με τις τραπεζικές σας κινήσεις.

6. Μη ξεχάσεις να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου

Πάνω απ’όλα, οι Κυριακές παραμένουν η ιδανική ευκαιρία για διασκέδαση και χαλάρωση. Γι’αυτό μη ξεχνάτε να περνάτε λίγες ώρες της ημέρας με τον τρόπο που εσείς προτιμάτε: βόλτες, βιντεοπαιχνίδια, καφές με φίλους… δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Το θέμα είναι να μη ξεχνάμε να διασκεδάζουμε πότε-πότε.

Jess Harper – Unsplash

Κι ίσως οι Δευτέρες να πάψουν πια να φαντάζουν τόσο τρομακτικές…

Exit mobile version