Site icon artville.

Τα αγαπημένα του Ιανουαρίου

Advertisements

Ο πρώτος μήνας του έτους κύλησε γρήγορα, λίγο με τις γιορτές και λίγο με την επιστροφή στην ρουτίνα με το πέρας τους και ο Φεβρουάριος είναι κιόλας εδώ. Για πολλούς, ο Γενάρης είναι ένας ιδιαιτέρα ‘’φορτωμένος’’ μήνας που συχνά συνοδεύεται από νέους στόχους, αλλά και ανανεωμένη διάθεση, εξεταστικές και σκληρή δουλειά.

Το σημερινό άρθρο αφορά τα αγαπημένα του μήνα Ιανουαρίου και αφιερώνεται, βέβαια, σε βιβλία, μουσική, σειρές, καθώς και κάποιες πρόσφατες αγορές. Ας τα δούμε παρακάτω!

Τα αγαπημένα του Ιανουαρίου

1) Eat Pray Love – Elisabeth Gilbert

Το αυτοβιογραφικό βιβλίο της E. Gilbert είναι το πρώτο που ξεκίνησα να διαβάζω φέτος. Με λίγα λόγια, η συγγραφέας βλέπει τον καλώς τακτοποιημένο μικρόκοσμό της να καταρρέει μετά από το διαζύγιό της. Έτσι, ξεκινάει ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης για να βρει την πολυπόθητη ισορροπία στη ζωή της, αφιερώνοντας δώδεκα ολόκληρους μήνες σε τρία ταξίδια που θα αλλάξουν την κοσμοθεωρία της: στην Ιταλία, την Ινδία και την Ινδονησία. Οι τρεις λέξεις, που απαρτίζουν τον τίτλο, αφορούν, καθεμία απ’τις χώρες. To Eat αφορά την Ιταλία, αφού είναι μια χώρα που ξεχωρίζει για το καλό φαγητό και τις απολαύσεις, το Pray αναφέρεται στην Ινδία, όπου η ηρωίδα αφιερώνεται στον διαλογισμό, την προσευχή και την ανύψωση του πνευματικού της επιπέδου, ενώ το Love στην Ινδονησία, αφού σ’αυτή την χώρα η συγγραφέας συναντά ξανά τον έρωτα. Βρίσκομαι περίπου στην μέση του βιβλίου, το οποίο εκτείνεται σε λίγες παραπάνω από 500 σελίδες και πρόκειται για ένα καλογραμμένο ανάγνωσμα με πλούσιες περιγραφές και ενδιαφέρουσες ιστορίες που κεντρίζουν την προσοχή του αναγνώστη. Ακόμα, στο βιβλίο εντοπίζονται ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις τρεις χώρες κι έτσι, το μυαλό του αναγνώστη καταφέρνει να ταξιδέψει μαζί με την συγγραφέα σε καθεμία απ’αυτές. Το Eat Pray Love έγινε γρήγορα best-seller και αργότερα ταινία (το 2010) με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς. Η ταινία έχει αποσπάσει μέτριες κριτικές, αλλά νομίζω ότι θα την έβλεπα στο μέλλον. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μίνωας

2) Σχετικά με το τίποτα – Woody Allen

Η αυτοβιογραφία του διάσημου σκηνοθέτη έφτασε στην χώρα μας μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ο Woody Allen αφηγείται την ζωή του με τις επιτυχίες, τις απογοητεύσεις, τα όνειρα, τα σκάνδαλα και βέβαια, τα δικαστήρια. Βλέπουμε πτυχές τόσο από την προσωπική, όσο και από την επαγγελματική ζωή του καλλιτέχνη, ειπωμένη μέσα από τον καυστικό λόγο του. Το βιβλίο ξετυλίγεται μέσα σε 325 σελίδες και ξεκινά από την παιδική ηλικία του σκηνοθέτη & ηθοποιού με πάμπολλες λεπτομέρειες και πληροφορίες, αλλά και άγνωστες ιστορίες. Το καυστικό χιούμορ, η περιπαικτική διάθεση, η ευφυΐα και το κωμικό ύφος του Allen δεν εκλείπουν φυσικά από την αυτοβιογραφία του, ενώ όσοι έχουν διαβάσει παλαιότερα κείμενά του (π.χ. Απάτσι) γνωρίζουν ακριβώς τι να περιμένουν. Ο  Woody Allen, όντας πλέον στην ηλικία των 85, δεν κρύβεται και γι’αυτό δε διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για όλους και γι’όλα, χωρίς να διακατέχεται από μελοδραματισμούς, αλλά με διάθεση για ειλικρίνεια. Ένα ιδανικό βιβλίο για τους θαυμαστές του σκηνοθέτη και τους φανατικούς των ταινιών του.

 3) Brooklyn Nine Nine

Πρόσφατα ξεκίνησα να παρακολουθώ ξανά την συγκεκριμένη σειρά που ορίζεται ως sitcom, δηλαδή ως κωμωδία καταστάσεων και διαδραματίζεται σε ένα αστυνομικό τμήμα στο Broolyn. Πρωταγωνιστής είναι ο Jake Peralta (Andy Samberg), ένας ταλαντούχος, μα και εξαιρετικά ανώριμος ντετέκτιβ. Τον περιστοιχίζουν άλλοι ντετέκτιβ, όπως είναι η Amy Santiago και η Rosa Diaz, ενώ η πλοκή ξεκινάει την μέρα που ο καινούριος αρχηγός (Andre Braugher) αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στο τμήμα του Jake.  Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται το 2014 από το κανάλι FOX που, ωστόσο, μετά από 5 κύκλους επεισοδίων αποφάσισε να την σταματήσει. Τελικά, η σειρά συνεχίστηκε από το κανάλι NBC και η 8η σεζόν αναμένεται να προβληθεί μέσα στο 2021. Η σειρά φημίζεται για το χιούμορ της, τους συμπαθείς χαρακτήρες, αλλά και για την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει ποικίλα κοινωνικά ζητήματα χωρίς, ωστόσο, να χάνει την κωμική της διάθεση. Επίσης, η σκηνική χημεία ανάμεσα στον Samberg και τον Braugher υπήρξε αναπάντεχη, αλλά καταλυτική για την επιτυχία της σειράς. Ο προηγούμενος κύκλος ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω των επεισοδίων αστυνομικής βίας που εκτυλίχθηκαν πέρυσι στην Αμερική. Οι συντελεστές της σειράς προβληματίστηκαν αρκετά για την κατεύθυνση που θα έπρεπε να ακολουθήσει το σενάριο στον 8ο κύκλο επεισοδίων και πλέον βρισκόμαστε στην αναμονή των καινούριων επεισοδίων.

4) Ημερήσιο ημερολόγιο Friends από Tinelity Handmade

Χρησιμοποιώ σε μεγάλο βαθμό τις ατζέντες και τα σημειωματάρια στην καθημερινή μου ζωή. Τον Ιανουάριο, αποφάσισα ν’αγοράσω την φετινή μου ατζέντα από το Tinelity Handmade, ένα μικρό ελληνικό κατάστημα με χειροποίητες δημιουργίες που μπορείτε να βρείτε στο jamjar.gr Το ημερολόγιο που αγόρασα έχει σαν εξώφυλλο στιγμές της σειράς “Φιλαράκια” και είναι ίσως η καλύτερη αγορά που έχω κάνει ποτέ σε ατζέντες. Το εξώφυλλο και οι λεπτομέρειες του ημερολογίου είναι φτιαγμένα με πρωτοτυπία και μεράκι, ενώ ο σχεδιασμός του πραγματικά με εμπνέει να προγραμματίζω την μέρα μου και λατρεύω να γεμίζω τις σελίδες του. Η ποιότητα είναι εξαιρετική, ενώ η εξυπηρέτηση και η συνεννόηση με την πωλήτρια ήταν άμεση και πολύ καλή. Στην σελίδα του καταστήματος μπορείτε να βρείτε ημερολόγια και σημειωματάρια σε πολλά σχέδια, καθώς και scrunchies. Σίγουρα θα αγόραζα ξανά από το συγκεκριμένο κατάστημα!

5) Momentum

Από buzzfeed.com

Το Momentum είναι μία επέκταση για προγράμματα περιήγησης, όπως είναι το Mozilla Firefox και το Google Chrome. Στην ουσία, ξεκινά μόλις ανοίγει ο browser και αποτελεί, μετά την εγκατάσταση, την εναρκτήρια σελίδα με φωτογραφίες από όμορφα τοπία και αποφθέγματα διάσημων προσωπικοτήτων που εμπνέουν, ενώ μπορείτε να σημειώσετε και όλα όσα θέλετε να κάνετε μέσα στην μέρα σε μορφή λίστας. Είναι μία επέκταση που χρησιμοποιούσα και παλαιότερα, με εμπνέει και με βοηθάει να κρατάω κατά νου όσα έχω να κάνω. Η επέκταση είναι δωρεάν και αξίζει να την δοκιμάσετε.

6) Who Wants To Live Forever – Queen

Το ενδιαφέρον μου για την μουσική των Queen έχει ανανεωθεί πρόσφατα και σας προτείνω να ακούσετε το συγκεκριμένο τραγούδι στον σύνδεσμο παρακάτω. Το συγκεκριμένο γράφτηκε για την ταινία “Highlander” και κυκλοφόρησε το 1986. Το τραγούδι καταφέρνει να ξεχωρίσει τόσο για τους στίχους, όσο και για την μουσική του, όπως άλλωστε τα περισσότερα τραγούδια του βρετανικού συγκροτήματος.

7) Mon Paris Intensement Eau De Parfum από Yves Saint Laurent

Το Mon Paris είναι το άρωμα που φοράω τα τελευταία χρόνια, ωστόσο φέτος αποφάσισα να δοκιμάσω την παραλλαγή του, Intensement και έμεινα απολύτως ευχαριστημένη. Το άρωμά του είναι λίγο πιο έντονο από την κλασική εκδοχή, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό. Η μυρωδιά του παραμένει διακριτική, λουλουδάτη και γλυκιά και βρίσκω το άρωμα κατάλληλο για όλη την ημέρα. Στα συν και η καλαίσθητη συσκευασία του αρώματος.

Αυτό ήταν το σημερινό άρθρο με τα αγαπημένα μου του περασμένου μήνα. Ελπίζω να σας άρεσε και θα τα πούμε ξανά σύντομα!

Exit mobile version