Site icon artville.

Τα αγαπημένα του Απριλίου

Advertisements

Φίλες & φίλοι, καλό μήνα σε όλους! Ελπίζω να απολαύσατε το φετινό Πάσχα παρέα με τις οικογένειες και τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Οι συνθήκες ήταν και φέτος διαφορετικές σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει, αλλά το πιο σημαντικό είναι να έχουμε την υγεία και τους δικούς μας ανθρώπους στο πλάι μας. Ας ελπίσουμε πως του χρόνου τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα!

Άλλος ένας μήνας έφτασε στο τέλος του, άρα ήρθε η ώρα για το άρθρο με τα αγαπημένα του μήνα!        Ο Απρίλιος μού άφησε την εντύπωση ότι κύλησε γρήγορα, αφού ήμουν ιδιαίτερα προσηλωμένη στην έρευνα και τη συγγραφή της διπλωματικής μου, την οποία και παραδίδω τον Ιούνιο. Κατά τ’άλλα, μπορώ να πω ότι ήταν κυρίως ο μήνας των σειρών, αφού αποφάσισα να γίνω τελικά συνδρομήτρια στο Netflix και οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές.

Αλλά ήρθε η ώρα να δούμε μαζί τα αγαπημένα του προηγούμενου μήνα!

  1. Snowpiercer

Ο λόγος για την τηλεοπτική σειρά του 2020 και όχι για την ομώνυμη ταινία που γυρίστηκε το 2013. Το Snowpiercer είναι μία σειρά επιστημονικής φαντασίας & δράσης με πρωταγωνιστές τους Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Sean Bean, Mickey Summer. Η γη έχει παγώσει και η επιβίωση επάνω σε αυτή καθίσταται ανθρωπίνως αδύνατη. Έτσι, ο Mr. Wilford κατασκευάζει ένα τρένο για να σώσει τους τελευταίους «εκλεκτούς» της γης. Επτά χρόνια μετά, το τρένο συνεχίζει το ατέρμονο ταξίδι του κάνοντας κύκλους, ενώ οι τελευταίοι άνθρωποι πάνω σε αυτό μάχονται για την επιβίωση, τη δικαιοσύνη και διεκδικούν ίση μεταχείριση. Η σειρά μετράει ήδη 2 κύκλους επεισοδίων, ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή για τον 3ο. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν έχετε δει την ταινία ή όχι, αφού η σύνδεση ανάμεσα σε αυτή και τη σειρά είναι πάρα πολύ αφηρημένη και η μία δεν αποτελεί συνέχεια της άλλης. Η πλοκή είναι καθηλωτική και οι χαρακτήρες ιδιαίτερα ενδιαφέροντες. Στα συν, η επιστροφή της Connelly σε μία από τις καλύτερες στιγμές της στην μικρή οθόνη. Και ναι, ο Sean Bean είναι ΠΟΛΥ κακός στη συγκεκριμένη σειρά, όσο κι αν μας εκπλήσσει. Αν σας αρέσει η επιστημονική φαντασία, δώστε μία ευκαιρία στο τρένο της επιβίωσης, το Snowpiercer.

Η σειρά Emily in Paris γυρίστηκε το 2020 και γρήγορα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή στο ευρύ κοινό. Θα έλεγα πως πρόκειται για μία τυπική αμερικανική σειρά που παρακολουθείται ευχάριστα, με την υπόθεση να εστιάζει στην Emily, μία νεαρή Αμερικανίδα που μετακομίζει από το Σικάγο στο Παρίσι για δουλειά. Η μετακόμιση προκύπτει ξαφνικά και το πρόβλημα είναι πως η Emily δε γνωρίζει γαλλικά, μα και τίποτα ιδιαίτερο για την κουλτούρα και τις συνήθειες της χώρας. Στο Παρίσι η Emily αντιμετωπίζει δυσκολίες στη δουλειά της αλλά καταλήγει να σώζει πάντοτε την κατάσταση, γίνεται influencer δημοσιεύοντας φωτογραφίες της πόλης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, κάνει καινούριες φιλίες και γοητεύεται από τον όμορφο γείτονά της. Η σειρά κυκλοφόρησε την εποχή που οι περισσότεροι δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε και ήμασταν παγιδευμένοι στις πόλεις μας με τις μάσκες κι έτσι, η γλυκιά Emily και το μαγευτικό Παρίσι αποτέλεσαν τους ιδανικούς τρόπους για να αποδράσουμε από την βαρετή καθημερινότητά μας– έστω κι έτσι. Βέβαια, η υπόθεση δε ξεφεύγει από τα κλισέ και είναι κάπως προβλέψιμη, ωστόσο η σειρά παρακολουθείται εύκολα και είναι ιδιαίτερα χαλαρωτική. Στα συν, οι μουσικές επιλογές και οι εξαιρετικές λήψεις του Παρισιού. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Lily Collins, Lucas Bravo, Ashley Park , ενώ έχει ανανεωθεί ήδη για 2η σεζόν.

Το Russian Doll είναι η 3η σειρά που ξεκίνησα να παρακολουθώ στο Netflix, έχει, προς το παρόν, ένα μόνο κύκλο επεισοδίων που κυκλοφόρησε το 2019, ενώ η 2η σεζόν ξεκίνησε να γυρίζεται μόλις πριν από δύο μήνες, έπειτα από καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Ο 1ος κύκλος αποτελείται από μόλις 8 επεισόδια, με περίπου μισή ώρα διάρκεια το καθένα και στον πρωταγωνιστικό ρόλο βλέπουμε την Natasha Lyonne, που σε κάποιους μπορεί να είναι γνωστή από το Orange Is The New Black. Το Russian Doll είναι μία κωμική σειρά με έντονα δραματικά και φανταστικά στοιχεία. Η υπόθεση εστιάζει στην Nadia, η οποία την νύχτα των 36ων της γενεθλίων, μετά από το πάρτι που οργανώνουν οι φίλοι της  για αυτή, σκοτώνεται απροσδόκητα. Παρά τον ακαριαίο θάνατό της, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ξαναβρίσκεται στο πάρτι με τους φίλους της. Χωρίς να έχει ιδέα γιατί, παγιδεύεται σε έναν μυστηριώδη κύκλο, με την ίδια να πεθαίνει και να ξαναγυρίζει πάντα στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε: το πάρτι των γενεθλίων της. Η Nadia, μετά από το αρχικό σοκ, προσπαθεί να καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό και αρχίζει να συνηθίζει την εμπειρία του θανάτου…

Η σειρά είναι πολλά υποσχόμενη και διασκεδαστική, παρά το μακάβριο θέμα της. Η Lyonne είναι οπωσδήποτε ένας από τους λόγους που απολαμβάνουμε τη σειρά, με την ερμηνεία της να είναι τόσο φυσική που δυσκολεύεται κανείς να ξεχωρίσει την ηθοποιό από το ρόλο της. Η Lyonne συνυπογράφει το σενάριο με την Amy Poehler (θυμάστε την πρωταγωνίστρια του Parks & Recreation; ) κι ακόμα έξι γυναίκες, ενώ βρίσκεται και πίσω από τη σκηνοθεσία της σειράς.

Με το εισιτήριο που αγόρασα μέσω της ιστοσελίδας viva.gr, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τη συναυλία του αγαπημένου μου Έλληνα τραγουδιστή που έγινε στο θέατρο Βράχων τον Ιούνιο του 2018. Επρόκειτο για μία εξαιρετικά επιτυχημένη συναυλία με το θέατρο να είναι κατάμεστο από κόσμο. Ο Μίλτος, με εξαιρετική διάθεση, ερμήνευσε τραγούδια από όλους τους δίσκους της μακρόχρονης και επιτυχημένης πορείας του, τιμώντας παράλληλα τους αγαπημένους του συνοδοιπόρους στο ταξίδι της μουσικής, όπως είναι οι Τζίμης Πανούσης, Θάνος Μικρούτσικος και Άλκης Αλκαίος. Το κοινό ήταν ένθερμο, διασκεδάζοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας και τέτοιες βραδιές μας κάνουν να ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλες σύντομα. Στους περισσότερους από εμάς έχουν λείψει οι συναυλίες και δεν μπορούμε να περιμένουμε να ξαναζήσουμε από κοντά, όλοι μαζί, τόσο όμορφες βραδιές.

Τελευταίο στη λίστα με τα αγαπημένα του Απριλίου είναι ένα κερί που αγόρασα σε σχήμα κίονα, το οποίο παραπέμπει στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και τη Ρώμη. Το κερί είναι καλοδουλεμένο και φτιαγμένο από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ το άρωμα που διάλεξα [καπνός & βανίλια] από τις διαθέσιμες επιλογές είναι υπέροχο. Το συγκεκριμένο κερί είναι τόσο όμορφο που αποτελεί μία ιδανική επιλογή για διακόσμηση, συμβάλλοντας σε μία μικρή ανανέωση του χώρου. Παρά το γεγονός ότι το παρήγγειλα από την Αγγλία, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες καθυστερήσεις και σίγουρα θα αγόραζα ξανά στο μέλλον από το συγκεκριμένο διαδικτυακό κατάστημα.

Αυτό ήταν το σημερινό άρθρο με τα αγαπημένα του περασμένου μήνα. Ελπίζω να σας άρεσε! Μη διστάσετε να γράψετε στα σχόλια τα δικά σας αγαπημένα!
Μη ξεχάσετε να ακολουθήσετε το ARTville στο facebook για να ενημερώνεστε για κάθε καινούριο άρθρο, ή να εγγραφείτε γρήγορα και εύκολα με το e-mail σας, για να λαμβάνετε όλες τις καινούριες ενημερώσεις.

Καινούριο άρθρο κάθε βδομάδα… το κατά δύναμιν!

Exit mobile version