Site icon artville.

Τα αγαπημένα Μαρτίου

Advertisements

O φετινός Μάρτιος ήταν ιδιαίτερος, μιας και μέσα στον μήνα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του μεταπτυχιακού μου στη δημιουργική γραφή. Αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να επισκεφτώ για δύο μέρες τη Θεσσαλονίκη, μία από τις πόλεις που ειλικρινά αγαπώ.

Σήμερα, πάμε να δούμε μαζί όλα όσα ξεχώρισα τον Μάρτιο!

  1. Το podcast “ For you from Eve”

Στη λίστα των podcast, που έχω κατά καιρούς συμπαθήσει, έρχεται να προστεθεί το For you from Eve, το οποίο είναι διαθέσιμο σε Spotify & Apple. Το συγκεκριμένο podcast το ανακάλυψα τυχαία μέσω μιας ιστοσελίδας και είναι στα αγγλικά. Πραγματοποιείται από την Eve, μία κοπέλα γύρω στα 20, που σπουδάζει και καταπιάνεται με ζητήματα που αφορούν όχι μόνο αυτή, αλλά και πολλές άλλες κοπέλες που βρίσκονται σε παρόμοια φάση με την ίδια. Πρόκειται για ένα podcast που απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες και ασχολείται, μεταξύ άλλων, με ζητήματα ευεξίας, ψυχικής υγείας και τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Συμπαθώ τη συγκεκριμένη εκπομπή γιατί καταρχάς αποτελεί μία καλή παρέα όταν έχω τη διάθεση να ακούσω κάτι, αλλά και γιατί τα όσα λέγονται σε αυτή έχουν πρωτίστως βιωματικό χαρακτήρα και υπάρχουν πράγματα που μπορεί να αποκομίσει κανείς από αυτά.

Το Snowpiercer είναι μία μετα-αποκαλυπτική, δυστοπική σειρά φαντασίας που στη χώρα μας προβάλλεται από το Netflix. Πρωταγωνιστούν οι Sean Bean, Jennifer Connelly και Daveed Diggs. Ο 3ος κύκλος της σειράς ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες έχοντας 10 επεισόδια, ενώ η σειρά σίγουρα θα συνεχιστεί και για ένα ακόμα κύκλο. Είναι γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κύκλος δεν με ενθουσίασε τόσο όσο οι προηγούμενοι δύο, αλλά και πάλι τον κατατάσσω στη λίστα με τα αγαπημένα του μήνα, καθώς οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι δύσκολο να σταθούν αδιάφορες.

Προτείνω τη σειρά στους φίλους του φανταστικού και σε όσους αγαπούν την ιδέα ενός τραίνου να κάνει ατέρμονους κύκλους γύρω από έναν παγωμένο και μη βιώσιμο πλανήτη. Ίσως να υπάρχει, βέβαια, ελπίδα για τους διασωθέντες. Αλλά ίσως και να είναι φρούδα.

Το νέο μου μουσικό «κόλλημα» είναι αδιαμφισβήτητα τα τραγούδια του Finneas. Τον ανακάλυψα τυχαία με το I don’t miss you at all, μετά από λίγες μέρες τον θυμήθηκα ξανά διαβάζοντας κατά τύχη πως είναι ο αδερφός της Billie Eilish και φυσικά πρόσφατα, τόσο αυτός όσο και η αδερφή του ήρθαν στο προσκήνιο, κερδίζοντας το Όσκαρ για την μουσική της πιο πρόσφατης ταινίας James Bond. Τι κάνει όμως τον 24χρονο καλλιτέχνη να ξεχωρίζει και να σημειώνει επιτυχία με σημαντικές, μάλιστα, συνεργασίες; Προσωπικά, βρίσκω τους στίχους του εξαιρετικά έξυπνους και πρωτότυπους, ενώ η μουσική των τραγουδιών του φανερώνει τις πολύ καλές του γνώσεις στο αντικείμενο. Ένας πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης, που σίγουρα θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια.

Από μικροαντικείμενα, τον Μάρτιο ξεχώρισα το συγκεκριμένο κουτί που ανακάλυψα στα Zara Home της Θεσσαλονίκης. Είναι όμορφο, ανέλπιστα ελαφρύ και η ποιότητά του φαίνεται να είναι καλή. Το χρησιμοποιώ σαν κοσμηματοθήκη, αλλά νομίζω πως έχει πολλές χρήσεις και το γεγονός ότι είναι διάφανο και μπορείς να βλέπεις το περιεχόμενό του είναι αρκετά βοηθητικό. Μία όμορφη προσθήκη στο υπνοδωμάτιο!

Η συγκεκριμένη σειρά αποτελείται από 5 κύκλους και μπορείτε να δείτε τους 4 από αυτούς στην ελληνική εκδοχή του Netflix. Κινείται μεταξύ κωμωδίας και δράματος, είναι νεανική και ειλικρινά είναι εύκολο να την παρακολουθήσει κανείς απνευστί. Αφορά τη ζωή και τη φιλία τριών γυναικών που ζουν στην Νέα Υόρκη και εργάζονται σε ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία περιοδικά μόδας. Οι τρεις φίλες ερωτεύονται, κυνηγούν τα όνειρά τους, απογοητεύονται και πειραματίζονται, αλλά ό,τι και αν συμβαίνει στη ζωή τους, είναι πάντοτε εκεί η μία για την άλλη. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από τη ζωή και την καριέρα της Joanna Coles του περιοδικού Cosmopolitan και αδιαμφισβήτητα είναι μία πολύ καλή σειρά για όσους ασχολούνται με τη συγγραφή, καθώς είναι ένα ζήτημα που διαπραγματεύεται εκτενώς η πλοκή της.

Είχα καιρό να διαβάσω θεατρικό και το συγκεκριμένο περίμενε για χρόνια, αδιάβαστο, στη βιβλιοθήκη μου, οπότε και σκέφτηκα γιατί όχι; Πρόκειται για μία κωμωδία που εκτείνεται σε πέντε σκηνές, ενώ έλαβε και το Πρώτο Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου το 2002. Η πλοκή αφορά δύο νεαρούς της διπλανής πόρτας που αποφασίζουν, αντί να πάνε στον στρατό, να καταφύγουν σε κάποιο κοινόβιο στην Καλιφόρνια. Οι δυο φίλοι μπλέκονται σε κωμικές καταστάσεις, ενώ προσπαθούν να αντιληφθούν το νόημα όσων συμβαίνουν γύρω τους – κάτι που δε μπορούν να το καταφέρουν, έχοντας χαθεί στα αδιέξοδα της μετεφηβικής ηλικίας…

Ο ίδιος ο συγγραφέας παρομοιάζει το έργο με ένα φλας που αποθανατίζει τους νέους ακριβώς τη στιγμή που χαζεύουν μπροστά από μια μεγάλη σκοτεινή πόρτα. Την επόμενη μέρα, η φωτογραφία εμφανίζεται, όμως τα παιδιά δεν είναι εκεί.

Το Καλιφόρνια Ντρίμιν είναι όντως αστείο, με ωραίες ατάκες και σωστή ροή για κωμωδία.  Πρόκειται για ένα έργο που με εξέπληξε ευχάριστα και διαβάζεται εύκολα, χωρίς να κουράζει. Ένα ελαφρύ και διασκεδαστικό θεατρικό που θα έβλεπα ευχαρίστως στη σκηνή.

Από τα αγαπημένα Μαρτίου δε θα μπορούσε να λείπει η συγκεκριμένη τσάντα. Είναι κατάλληλη για όλες τις ώρες της ημέρας και βολική, μιας και έχει καλή χωρητικότητα, αλλά και δύο θήκες. Το καπιτονέ στοιχείο είναι αρκετά στην μόδα φέτος, αλλά θεωρώ πως είναι κάτι που δε θα ξεχαστεί και κατά τις επόμενες χρονιές.

Όπως βλέπετε, τα αγαπημένα Μαρτίου είχαν λίγο απ’όλα. Μη ξεχνάτε πως μπορείτε πάντοτε να μας πείτε στα σχόλια ποια ήταν τα δικά σας αγαπημένα!

Exit mobile version