Site icon artville.

6 προτάσεις για να κάνετε τη φετινή άνοιξη ξεχωριστή

Advertisements

Η άνοιξη έχει «μπει» πια για τα καλά! Ο καιρός σιγά-σιγά βελτιώνεται, οι μέρες κρατούν περισσότερο και πλέον αφήνουμε το γκρίζο του χειμώνα πίσω μας. Πριν το καταλάβουμε, το καλοκαίρι θα είναι εδώ! Η κάθε εποχή έχει φυσικά τη δική της ομορφιά και τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Θα ήταν ωραίο να προσπαθήσουμε να χαρούμε τη φετινή άνοιξη. Πώς μπορούμε όμως να την κάνουμε ξεχωριστή, προκειμένου να μας μείνει αξέχαστη, αλλά και να απολαύσουμε την εποχή στο έπακρο;

Στο σημερινό άρθρο, θα δούμε μαζί 6 ιδέες για να εκμεταλλευτείτε τις ομορφιές αυτής της εποχής και να κάνετε τη φετινή άνοιξη δική σας.

  1. Να πίνετε smoothies!

Ο καιρός ζεσταίνει και όπως είναι φυσικό, θέλουμε συχνά να πιούμε κάτι δροσιστικό. Προτού, παρ’όλα αυτά, καταφύγετε σε εύκολες λύσεις, μη ξεχάσετε τα σμούθι! Τα πλεονεκτήματά τους; Πολλά. Είναι εύκολα, όμορφα, νόστιμα κι αν το θέλετε, υγιεινά. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας φρούτα, ένα υγρό – βάση της αρεσκείας σας και για τις πιο ζεστές μέρες, μη ξεχάσετε τα παγάκια. Τα υγιεινά σμούθι έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας. Για παράδειγμα, μπορούν να βελτιώσουν την όψη της επιδερμίδας και τη διαδικασία της πέψης, ενώ επιδρούν ευεργετικά στη διάθεση και την ποιότητα του ύπνου μας, καταπολεμούν την αφυδάτωση και φυσικά είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αυξήσουμε την ποσότητα φρούτων και λαχανικών που καταναλώνουμε μέσα στην μέρα!

Μετά από δύο χρόνια κορονοϊού και περιορισμών, η κατάσταση φαίνεται επιτέλους να βελτιώνεται. Έτσι, οι υπαίθριες συναυλίες αναμένεται να επιστρέψουν δυναμικά και σαφώς εντονότερα σε σχέση με πέρσι.  Τι καλύτερο από το να απολαύσετε τον καλό καιρό και μια ωραία βραδιά παρέα με το αγαπημένο σας συγκρότημα ή καλλιτέχνη; Μην το σκέφτεστε πολύ! Ψάξτε που και πότε γίνονται live που σας ενδιαφέρουν και κλείστε εισιτήριο! Η μουσική, η καλή παρέα, η ύπαιθρος και το κέφι μπορούν όχι μόνο να μας κάνουν να περάσουμε όμορφα, αλλά και να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα και το άγχος της καθημερινότητας.

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά η περιποίηση του δέρματός μας χρειάζεται ορισμένες αλλαγές ανάλογα με την εποχή και αυτό γιατί η επιδερμίδα μας φαίνεται να έχει διαφορετικές ανάγκες σε κρύες και ζεστές θερμοκρασίες. Έτσι, με την αύξηση της θερμοκρασίας κατά τους ανοιξιάτικους μήνες, είναι λογικό το δέρμα μας να χρειάζεται λίγο καιρό για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε εμείς για να βοηθηθούμε, αλλά και για να μην επιβαρύνουμε την κατάσταση; Κατά κύριο λόγο, η επιδερμίδα μας χρειάζεται καλή ενυδάτωση και αντιοξειδωτικά για να ανταπεξέλθει στις ακτίνες του ήλιου. Αυτά, λοιπόν, που είναι απαραίτητα, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι η αντηλιακή προστασία, προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C και είναι, βέβαια, καλό να μη ξεχνάτε την απολέπιση. Είναι, τέλος, μια καλή ευκαιρία για να απολυμάνετε τα πινέλα σας ή και να αντικαταστήσετε όσα έχουν πλέον παλιώσει.  

Η εναλλαγή των εποχών προϋποθέτει ούτως ή άλλως κάποιου είδους ξεκαθάρισμα. Συγκεκριμένα, η άνοιξη προσφέρει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα καλό ξεκαθάρισμα στο σπίτι σας, το οποίο μπορεί να εκτείνεται σε πολλά επίπεδα. Ένας από τους πιο βασικούς, αλλά και συχνούς τρόπους ξεκαθαρίσματος αφορά τις ντουλάπες μας, αφού έρχεται πια ο καιρός να μαζέψουμε τα βαριά χειμερινά ρούχα και πανωφόρια που καταλαμβάνουν πολύ χώρο και τη θέση τους να πάρουν τα ελαφρότερα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά ρούχα. Σιγά-σιγά φτάνει επίσης ο καιρός για το μάζεμα των χαλιών και την ανοιξιάτικη διακόσμηση του σπιτιού εν όψει και του Πάσχα. Αν έχετε, φυσικά, το χρόνο και τη διάθεση και αν το σπίτι σας το χρειάζεται, είναι η κατάλληλη εποχή για ένα εκτενέστερο ξεκαθάρισμα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Πέρα από την καθαριότητα, είναι μια καλή ευκαιρία για να διαπιστώσετε τι χρειάζεστε και τι όχι, καθώς και τι χρησιμοποιείτε ή δεν χρησιμοποιείτε πια και τόσο πολύ. Χαρτιά, ρούχα, βιβλία, μικροαντικείμενα, καθώς κι άλλα… γι’αυτό, λοιπόν, αδράξτε την ευκαιρία.

Είναι καλό η άσκηση να υπάρχει πάντοτε στη ζωή μας. Ωστόσο, η άνοιξη καθιστά πιο εύκολο και ευχάριστο το να ασκούμαστε περισσότερο. Από την μια, η φύση βρίσκεται στα «πάνω της» και είναι πανέμορφη με τα λουλούδια που ανθίζουν, τα καταπράσινα δέντρα και τις όμορφες μυρωδιές. Είναι, λοιπόν, η κατάλληλη ευκαιρία για λίγη γυμναστική στη φύση. Τα οφέλη της γυμναστικής είναι γνωστά και πολλά, αλλά τι κάνει πραγματικά ωραία τη γυμναστική σε εξωτερικό χώρο – σε κάποιο πάρκο ή δάσος ή σε κάποια παραλία; Καταρχάς, αν επιλέξετε να γυμναστείτε έξω κατά τη διάρκεια μιας ηλιόλουστης μέρας, είναι βέβαιο ότι θα αυξήσετε την πρόσληψη της βιταμίνης D.  Η βιταμίνη D είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά παρά το γεγονός ότι ζούμε σε μια τόσο ηλιόλουστη χώρα πολλοί είναι οι άνθρωποι που υποφέρουν από την έλλειψή της. Η βιταμίνη D συχνά προλαμβάνει την οστεοπόρωση, καταπολεμά την κατάθλιψη και φυσικά ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Επίσης, η άσκηση στην φύση είναι ο κατάλληλος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τυχόν αισθήματα ανίας σε σχέση με τη γυμναστική. Αν δηλαδή έχετε βαρεθεί να γυμνάζεστε συνεχώς στο σπίτι ή το γυμναστήριο, τότε σκεφτείτε να πάτε για περπάτημα ή τρέξιμο έξω. Σίγουρα θα αντιμετωπίσετε με ανανεωμένο ενδιαφέρον τη γυμναστική.  Ένα τελευταίο που θα ήθελα ενδεικτικά να αναφέρω, είναι πως επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι ο συνδυασμός άσκησης και εξωτερικού περιβάλλοντος επιδρά ιδιαιτέρως ευεργετικά στην ψυχική μας υγεία και παράλληλα μειώνει τα επίπεδα άγχους. Από την άλλη, κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται σε μη – φυσικά περιβάλλοντα, όπως είναι δηλαδή τα γυμναστήρια.

Τα ταξίδια και οι μικρές εξορμήσεις δε θα μπορούσαν να λείπουν από το άρθρο! Η άνοιξη προσφέρει την κατάλληλη ευκαιρία για ταξίδια, όχι μόνο με την καλοκαιρία που τη διακρίνει, αλλά και με την παρουσία αργιών όπως είναι το Πάσχα. Τα ταξίδια έχουν την ικανότητα να μας ξεκουράσουν, να μας ανανεώσουν και φυσικά μας βοηθούν να χαλαρώσουμε. Σκεφτείτε που θα θέλατε να ταξιδέψετε και με ποιον (ή και μόνοι σας) και μη διστάσετε να το πραγματοποιήσετε!

Αυτές ήταν οι 6 ιδέες για να κάνετε τη φετινή άνοιξη ομορφότερη. Ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις; Πώς σκοπεύετε να κάνετε τη δική σας άνοιξη ξεχωριστή;

Exit mobile version