Site icon artville.

Τα 6 αγαπημένα του Ιανουαρίου

Advertisements

Σας φάνηκε κι εσάς ότι πέρασε γρήγορα ο Ιανουάριος; Νομίζω πως είναι ιδιότυπος μήνας· άλλοι νιώθουν πως περνάει γρήγορα και σε άλλους φαίνεται ότι κυλάει πάρα πολύ αργά. Όπως και να’χει, σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, ο Ιανουάριος τέλειωσε και σχεδόν πλησιάζουμε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Στο σημερινό άρθρο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας όσα ξεχώρισα μέσα στον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, θα σας μιλήσω για εκείνα τα 6 που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και θα ήθελα να μιλήσω γι’αυτά.

  1. Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων της Monica Gutierrez

Το συγκεκριμένο βιβλίο ανυπομονούσα να το διαβάσω. Μέσα στις γιορτές, είδα να γίνεται πολλή συζήτηση γι’αυτό στα social media από βιβλιόφιλους κι από όλους λέγονταν τα καλύτερα. Το αγόρασα με υψηλές προσδοκίες και ομολογουμένως δεν απογοητεύτηκα. Θα έλεγα πως πρόκειται για ένα τρυφερό βιβλίο που διαβάζεται ιδιαίτερα ευχάριστα από όσους αγαπούν το διάβασμα και όχι μόνο. Είναι αισιόδοξο, αστείο, αλλά παράλληλα σε βάζει σε σκέψεις και μαζί του ταξιδεύεις στο βροχερό, αλλά όμορφο Λονδίνο. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η περίληψη του βιβλίου:

Η νεαρή αρχαιολόγος Άγκνες Μαρτί μετακομίζει από τη Βαρκελώνη στο Λονδίνο ψάχνοντας δουλειά. Λίγο αφότου φτάσει στην πόλη, ενώ περπατάει στο Τεμπλ, μια ξαφνική νεροποντή την αναγκάζει να αναζητήσει καταφύγιο στο Moonlight Books, ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο. Ο ιδιοκτήτης ψάχνει υπάλληλο· η Άγκνες γοητεύεται από την ιδιαίτερη προσωπικότητά του και αποφασίζει να δεχτεί τη θέση. Ο καιρός περνάει και η Άγκνες αρχίζει να μαθαίνει τον στριφνό χαρακτήρα του αφεντικού της και τις εκκεντρικότητες των τακτικών πελατών, του χαρισματικού αγοριού που θέλει να γίνει αστροναύτης, της κυρίας με τα βιολετί μαλλιά. Νιώθει να παρασύρεται από τη μαγεία αυτού του αξιαγάπητου βιβλιοπωλείου. Ώσπου μια μέρα, ένα πολύτιμο βιβλίο εξαφανίζεται. Ο επιθεωρητής Τζον Λόκγουντ αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση, διαταράσσοντας την ηρεμία και τη γαλήνη της Άγκνες.

Πρόσφατα ανακάλυψα στο Spotify το συγκεκριμένο podcast της Dr. Laurie Santos, μιας καθηγήτριας του πανεπιστημίου του Yale. Πρόκειται για ένα podcast που ασχολείται κυρίως με ζητήματα ψυχικής υγείας, καθώς και με το θέμα της διαρκούς αναζήτησης της ευτυχίας. Στο podcast λαμβάνονται υπόψη επιστημονικές μελέτες, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση σε πραγματικές ιστορίες ατόμων που είναι δυνατόν να εμπνεύσουν και να βάλουν σε σκέψεις τον ακροατή. Το podcast είναι στα αγγλικά κι εκτός από το Spotify, είναι σίγουρα διαθέσιμο και στα Apple Podcasts. Είναι βέβαιο πως άνθρωποι που ασχολούνται με την ευζωία και τη ψυχική υγεία θα το βρουν ενδιαφέρον.

Παρόλο που λόγω δουλειάς έχω ήδη πολλά σημειωματάρια, είναι πάντοτε δύσκολο να αντισταθώ σε ο,τιδήποτε έχει σχέση με τον Χάρι Πότερ. To συγκεκριμένο έχει στο εξώφυλλό του τον Μαγικό Χάρτη, τον οποίο γνωρίσαμε στο 3ο βιβλίο της σειράς, Ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν, είναι σε Α5 μέγεθος, πράγμα που καθιστά το σημειωματάριο εύκολο στην μεταφορά, ενώ και το χαρτί είναι εξαιρετικής ποιότητας. Ο Μαγικός Χάρτης συνεχίζεται στις σελίδες του τετραδίου, κάνοντάς το ακόμα πιο ξεχωριστό.

Το σημειωματάριο
Το οπισθόφυλλο

Σημείωση: το σημειωματάριο δεν αγοράστηκε από το nerdom , αλλά είναι το συγκεκριμένο που θα βρείτε στο link.

Τον τελευταίο χρόνο, τα κεριά που είναι σε σχήμα κύβου (στα αγγλικά: bubble candles) βρίσκονται κυριολεκτικά παντού: σε πολλές ιστοσελίδες, ελληνικές και ξένες, καθώς και στα φυσικά καταστήματα. Κι ενώ το σχήμα τους είναι κατά βάση συγκεκριμένο, βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη, χρώματα κι αρώματα και σε ορισμένες περιπτώσεις, με προσθήκες που τα κάνουν να ξεχωρίζω. Τα δικά μου bubble κεριά τα αγόρασα από το μαγαζί ByAdry στο Etsy και το στοιχείο που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι οι λεπτομέρειες χρυσού στην επιφάνειά τους.

Για το journaling έχουμε μιλήσει στο παρελθόν, αλλά το bullet journaling ανήκει σε ξεχωριστή κατηγορία. Εν ολίγοις, γίνεται η χρήση τετραδίου με κουκκίδες αντί για γραμμές και δεν αφορά μόνο την καταγραφή σκέψεων, αλλά δίνει το περιθώριο για ζωγραφική και σχέδιο, έχοντας πραγματικά πολλές χρήσεις. Τον Ιανουάριο, ψάχνοντας ένα καινούριο bullet journal έπεσα πάνω στο copycity.gr κι εντόπισα το συγκεκριμένο bullet journal kit, το οποίο περιέχει ένα bullet σημειωματάριο, ένα χάρακα, αυτοκόλλητα, μία washi tape, stencil και γραφική ύλη. Θα σας πρότεινα να τσεκάρετε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αν ψάχνετε ημερολόγιο ή κάποιο σημειωματάριο. Μου αρέσει ιδιαίτερα ότι η ποιότητα του χαρτιού είναι εξαιρετική και έτσι οι μαρκαδόροι δεν αφήνουν ίχνη στις πίσω σελίδες. Η εξυπηρέτηση από το κατάστημα ήταν εξίσου πολύ καλή και η επικοινωνία ήταν άμεση και ευγενική.

Το bullet journal

Νέα χρονιά και ατζέντες συνήθως πάνε μαζί! Για δεύτερη συνεχή χρονιά, επέλεξα να αγοράσω τη δική μου από το Tinelity Handmade, ένα μικρό διαδικτυακό κατάστημα που μπορείτε να βρείτε στο jamjar.gr. Η Χριστίνα φτιάχνει με αγάπη, μεταξύ άλλων, ατζέντες κι αξεσουάρ για τα μαλλιά και υπάρχουν δεκάδες σχέδια από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Η ποιότητα της ατζέντας είναι εξαιρετική , η εξυπηρέτηση υπήρξε άμεση και χωρίς προβλήματα και το δέμα έρχεται πάντοτε όχι μόνο προσεγμένο, αλλά και με πολλά δωράκια που δείχνουν την όρεξη και την ευγένεια της ιδιοκτήτριας. Σας προτείνω να το τσεκάρετε!

Το planner

Κάπως έτσι, λοιπόν, πέρασε ο Ιανουάριος. Τι είναι αυτό που εσείς ξεχωρίσατε τον προηγούμενο μήνα; Μπορείτε πάντα να μας το πείτε στα σχόλια.

Exit mobile version